Zwemlessen

Funtastix geeft ook zwemlessen!

Praktische info

Voor het reserveren van zwemlessen neem je best contact op via het contactformulier met de vermelding van jullie gegevens. Vermeld ook een gsm of telefoonnummer. Je wordt opgebeld voor een persoonlijke afspraak.

Locatie en tijd

Zwemlessen vinden plaats in regio Kortrijk, Heule & Harelbeke. Voor meer informatie over de zwemlessen in regio Kortrijk surf naar www.kortrijk.be/individuele-zwemlessen

De Zwemlessen


‘Leren zwemmen’ is niet kant en klaar te kopen. Maar mits de juiste know-how en ervaring kom je al ver. Daarom vinden wij het belangrijk dat de leerkracht een specifieke opleiding heeft genoten.

Dankzij jarenlange ervaring is het mogelijk om een ontzettend uitgebreid gamma oefen –en spelvormen aan te bieden. Verscheidenheid in leerstof prikkelt het leerproces…

De zwemlessen zijn vrijblijvend. Op die manier zijn ouders niet perse wekelijks gebonden. Maar ook het kind staat hier centraal. Wanneer je inschrijft voor een lessenreeks riskeer je een aantal lessen te missen omwille van onvoorziene omstandigheden (ziek, watervrees, vergadering, familieverplichting, reis, …).

Herhaling is de basis van onderwijs, maar zeker ook van vertrouwen. Je kind mag zich vrij voelen.

Het is van groot belang dat het kind vertrouwen krijgt en voelt. Tijd is een belangrijke factor. Leren zwemmen vraagt voldoende tijd. Een zwemles is intensief en duurt 30 minuten. Maar nadien is het mogelijk om de geziene oefenstof te herhalen en in het water te spelen met het voorziene materiaal. Je kind mee begeleiden is meestal aangewezen.

Herhaling is de basis van onderwijs, maar zeker ook van vertrouwen. Je kind mag zich vrij voelen. Het is niet de bedoeling om ze zo snel mogelijk te verplichten tot een ‘soort van zwemmen’. Vaak merk ik op dat kinderen te snel zwemmen, ze houden hun adem in, ze zijn bang, doen onvolledige en ongecontroleerde bewegingen,… De ademhaling is het centrum van het zelfbewustzijn. Vandaar de nadruk op een juiste ademhaling!

Nog vragen over de lessen of de manier van werken?

Neem dan contact op!

Registreer je nu op

onze nieuwsbrief